2021 års fiskrapporter


10-08-2021
Så ser en lagom öring ut 😉

foto:©LarsNorberg


juni 2021
Det kom några foto från besökande fiskare i Åsele.Foto:©Ota Kout


25-6-2021
Eftersom det inte blev någon fångad midsommarlax detta år så fick det bli en Ångermanälvsöring istället tänkte jag och provade lyckan på midsommaraftons morgon. Skicklig som jag är 😉 tog det bara 2 timmar så kunde jag landa denna fina öring som fick följa med hem till midsommarmiddag och den räcker till flera personer. 4.8 kg vägde den och 73 cm lång.

foto:©LarsNorberg


24-6-2021
Jobbade bara till kl 13.00 idag eftersom det är midsommarafton i morgon så efter jobbet blev det första turen med båten på Ångermanälven. Vulgata har börjat kläcka och nu borde siken börja vara aktiv och söak dessa godbitar som föda. Sagt och gort...det blev en lyckad fisketur med ett par stycken sparade sikar som ska rökas på midsommar dagen.

foto:©LarsNorberg


12-6-2021
Jakten på en midsommarlax tillsammans med Bo Hillström slutade med att Bosse tappade ca 7 laxar som inte ville stanna kvar på kroken och jag lyckades oxå få en lax att kliva på min fluga (trodde jag) men efter ett tag när jag lyckades stranda den och med hjälp av Bosse som håvman så ser vi att den var felkrokad med kroken uppe på huvudet så den fick vi släppa tillbaka, sådana är reglerna. Vi passade i alla fall på att fota den och vikten uppskattade tills ca 7 kg.

foto:©Lars Norberg


13-5-2021
Vill bara informera om att nu har Harren börjat leka i mindre bäckar och åar.
Kortfilm finns på https://youtu.be/XLudfZp_zWw


film/foto: ©Lars Norberg


12-5-2021

En lyckad fisketur efter jobbet idag. Tänkte skaka bort rosten & dammet från flugspöt och mjuka upp gubblederna. Bra beslut ger gott resultat, slängde på en fluga med nytt mönster och vips så sitter en Öring på 80 cm och ca 6-7 kg på flugan som efter en god och jämn fajt fick posera för foto innan den släpptes tillbaka till sin älskade Ångermanälv och fick simma vidare i sitt liv. Tack för en underbar början på fiskesommaren 2021.

foto:©Lars Norberg


7-5-2021
En bild säger mer än ett par ord.
Tomas Ekman heter gäddkungen som fick denna fina madam underett fiskepass i Ångermanälven. Jag kan bara säga grattis!

foto:©Tomas Ekman


11-4-2021
En kort rapport från mig. Lite trögt fiske men två abborrar, den ena var 35 cm lång men vägde den inte, den andra var 40 cm lång och vägde 930 gr. Båda borrarna återutsatta.

foto:©Lars Norberg


4-4-2021
Peder och Gunilla från Västerås var och hälsade på släkt i Tegelträsk under påsken och visst skulle det fiskas såklart. Iväg med skoter till den tänkta sjön men det visade att det var för mjuk snö så det blev fastkörning och dom kom på att det bara var att vända om och välja tegelträsksjön istället. Dagen innan hade Peder bytt lina på sambons spö så det var 3.5 kilos lina och ca 25 meter lång på ett mormuskaspö med mormuska eftersom det var nog abborre dom skulle ha till middag. Plötsligt så suger det till i Gunillas spö och sakta rusar linan ut....mer och mer lina försvinner och hon känner att det är en stor fisk....hon lyckas stoppa fisken när det bara är 4 varv lina kvar på spolen och sedan börjar en kamp för att få tillbaka linan med fisken kvar. Efter en bra kamp så lyckas dom få upp fisken genom hålet och blir glatt överraskade när dom får se öringen! Det vägs in strax över 5 kg!! Stort grattis till den Gunilla för den fina fisken och skickliga fajten.

foto:©Peder Sundström


4-4-2021
Påsk och ganska bra väder, lite blåsigt men inga problem att vara ute på isen och kämpa ett par timmar om dagen. Igår var det trögt fiske men eftersom jag vill göra gäddbiffar igen så kämpade jag på. Efter ett tag så löser spöt med mörten ut och jag rusar iväg mot spöt och väntar lite och gör mothugg....det känns lite tungt och sedan rusar firren iväg........efter det så får jag stopp på den och sedan så rycker den till och allt blir tomt. Vevar in linan och tafs och allt är borta, tror den lyckades rulla runt och fått linan i munnen för att då gå av. Idag tog jag nya tag på samma ställe, efter ett väldigt trögt fiske en timme så fick jag upp mört så jag kunde agna på gäddspöt igen. Det går inte så länge så ser jag hur det rycket i spöt.....samma visa ...jag älgar på över isen för att göra mothugg och denna gång sitter gäddan. Efter en härlig fajt så får jag upp den på isen och till min överraskning när jag tittar in i munnen på den så ser jag min tafs från igår sitta i svaljet på gäddan, och ändå så hugger den på en ny mört! Den var 85 cm lång och vägde 4 kilo. Fiskar på och en stund senare lyckas jag få upp en till mindre gädda. Gäddfiléerna är säkrade och jag är nöjd med dagen som även innehöll en abborre på 35 cm som fick simma tillbaka.

foto:©Lars Norberg


4-4-2021
En bild säger mer än.....så här kom en fiskerapport in från Ingegerd Karlsson som rapporterar från Svedjan.

foto:©Ingegerd Karlsson


28-3-2021
Äntligen lossnade det lite grann... Efter 5-6 helger med väldigt trögt fiske i min jakt efter större abborre så lyckades jag få en skaplig borre. Det var dock mycket tur att jag lyckades få upp den. Jag hade fått ett par småmörtar och djupet var ca 6 meter, jag drog upp ännu en mört och lossade den och släppte tillbaka den. Kollade maggoten och släpper ner blänket, 1. 2. 3. 4 meter och blänket vill inte sjunka längre, jag lyfter på spöt känner en viss tyngd där. Snabbt uppdrag av linan och känner fisken....lirkar in den i borrhålet men efter halva ishålet släpper den....sa**n hinner jag tänka när blänket kommer upp.....issörja i hålet så jag tar isskopan och rensar bort den och blir lite förvånad eftersom abborren kommer simmandes uppåt till mig!. Den passade precis i hålet och kunde inte sjunka ner eftersom ryggfenan stoppade den så den hade bara ett val och det var att simma upp 🙂 Efter invägning/mätning så fick den simma tillbaka. Resultat 880 gram och 40 cm lång alltså en hyfsad abborre. Senare så lyckades jag få min andra största mört också, den var 340 gram. Hoppas det lossnat lite med fisket nu och att påsken blir bättre.

foto:©Lars Norberg


20-2-2021
Det blev en sväng efter Abborre idag men fisket var väldigt trögt.
I dimma och nästan underkyld nederbörd så kämpade jag vidare i 2½ timme. Efter första 25 minuterna så var det inte ett napp och skulle precis byta ställe men så kände jag en liten stramning i linan och ryckte till så satt en hyfsad abborre på och kom upp genom hålet för att fotas och vägas innan den fick simma tillbaka.
Resultatet blev 38 cm och 0,8kg.


foto:©Lars Norberg


3-2-2021
Första rapporten kommer från Anton Lindberg som jagar Gädda i Ångermanälven. Upp kom en fin gädda på 5 kilo och som efter foto och vägning fick åka tillbaka till Ångermanälven för att växa sig större.

foto:© Anton Lindberg


Posted in Fiske.