2020 års fiskrapporter

2020 års Fiskerapporter.


16-02-2020
Trots snö-regn och härliga vindar så gjorde jag ett försök på borre igen och denna gång befann jag mig på magasinet ovanför kraftverket. Det visade sig vara trögt fiske denna dag.
Det blev bara ett par mindre abborrar och mörtar. Bättre lycka nästa helg säger jag, nu börjar ljuset att återkomma så det bör bli bättre fiske framöver.

foto:©Lars Norberg


9-02-202
Jakten på stor abborre fortsätter och denna gång besökte jag Överrissjön. Det var bra is och en del snö att plumsa genom men skam den som ger sig. Provade en hel del olika platser men denna dag var dom inte riktigt hungriga. Det är en ganska djup sjö direkt från land och jag fiskade på djupt vatten den mesta tiden, i slutet på dagen så provade jag i den vik man kommer ner till om man går ner till sjön vid båtnedfarten och där var det lite grundare. Största borren var dock bara 28 cm och totalt blev det ca 8 borrar och 1 mört på 5 timmars fiske.

foto:© Lars Norberg


19-01-2020
Andra turen i jakten på "gammabbarn".
Det var hyfsat fiske denna dag och efter 4 timmars fiske så var jag rätt nöjd trots att inga riktigt stora abborrar ville vara med på bild.
Toppresultaten denna dag blev abborre på 40 cm, 42 cm och ett gäng mindre borrar och ett helt gäng med sik mellan 15 - 30 cm.
Jakten fortsätter.....och filmen finns på youtub

foto:© Lars Norberg


13-01-2020
En sms rapport som var riktigt trevlig kom från Mike "MCQ Bushcraft". Han provade Ångermanälven trots den tidiga tiden på året då det nästan inte är någon annan som fiskar med spinnutrustning, men nu är det fortfarande öppet vatten på en del ställen och då kan man passa på.
Resultatet blev lyckat och en fin öring på nästan 3.5 kg kunde fångas och fotas för att sedan släppas tillbaka.
Stort grattis till den fina öringen!

foto:© Mike


12-01-2020
Jag börjar med en egen rapport från årets första pimpeltur.
Bra is på många sjöar, ca 40 cm och ingen snö på isen men man ska vara medveten om att det kan vara dålig is ändå så det gäller att verkligen känna sig fram innan man bara travar iväg.
Tre timmars pimpelfiske resulterade i ett gäng mindre sikar ca 30-35 cm var dom största och det blev även ett antal abborre med en topp mellan 35-40 cm.
Alla fiskar blev återutsatta.

foto:© Lars Norberg

Posted in Fiske.