2019 års fiskrapporter

2019 års fiskerapporter.

Pimpelfisket i Januari var för kallt men före det i December så var det fina skridskoisar att pimpla på.
Det blev både Harr & Röding men inga större storlekar att prata om eller att fota.
Februari började det att milda på och då blev det ett par gånger ute på isen i jakt på större abborre men ännu har ingen bitit på mitt bete.
Nu börjar det bli ljusare och bättre tid för pimpelfisket kommer framöver så vi får hoppas på fler rapporter med stora fiskar och bra bilder.

Under tiden vi väntar på det "riktiga" fisket börjar så får jag drömma oss bort vid flugbindarbordet och tillverka nya kreationer som jag hoppas ska kröna nya fina fiskar i sommar.
Här är ett par av dom varianter som bundits.


3-4 Oktober & 3 December 2019
Kristoffer Löfvenmark med kompis körde ett sent höstfiske i Åsele och det visade sig vara en rätt väg att gå för att dom lyckades verkligen med bedriften att fånga fina gäddor trots det sena datumet på året.
Resultat på den största var 115 cm & 11,59 kg som Kristoffer fick på sitt hemgjorda bete.


foto:© Kristoffer Löfvenmark


20 September 2019
Hasse & Börje!
Två skickliga storfiskare som gör ett planerat stopp i Åsele i jakten på våra Abborrar och Gäddor. I regn och rusk så nötte dom på i Överrissjön som två outtröttliga robotar, kast på kast och regnet som blandades med snöglopp bara fortsatte men det finns nästan inget som stoppar dessa gentlemannafiskare.
Resultatet från sjön blev rätt godkänt trots den sena tiden på året och det dåliga vädret.
Det fångades och släpptes tillbaka både Abborrar och Gäddor, reultatet blev ca 20-30 Abborrar och ca 3-5 Gäddor.
Abborrtoppen blev på 1.26 kg och 47 cm.

Foto: ©Börje Mattsson


30 Juli 2019
Rapport från två vänner som besökte Åsele.
" Hej! Vi hade ett helt fantastiskt fiske nedströms bron i Torvsjöån med gott om harr. Magnus fick två stycken på ca 35 cm och jag fick även två stora öringar med samma mått. Så det blev ett riktigt bra skitfiske. Men det var lika trevligt och värdefullt att få dricka kaffe med dig i skogen. Men va fint ni har renoverat ån!!! Det är högklassigt utfört och dessutom mer lättfiskat även med det vattenflödet"


17 Juli 2019
Bastian har åter igen lyckats med att få fajta med en mycket fin öring i Ångermanälven.
82 cm lång och i god kondition som släpptes tillbaka enligt reglerna.
Stort grattis!!

foto:© Bastian


7 Juli 2019
Inrapporterad öring från Ångermanälven genom fiskekort.se.
Jens Lindgren fångade och återutsatte denna fina öring på ca 58 cm.
Grattis till den fina öringen och stort tack för din rapport.

foto:© Jens Lindgren


Inkom en försenad rapport från Ångermanälven.
Bastian som jobbar som fiskeguide åt Lapland Pro Natur i Gafsele har skickligt landat och återutsatt två fina öringar för ca 1 månad sedan.
Bild 1 80 cm
Bild 2 65 cm


foto:© Bastien


5 Juli 2019
En till rapport från besökande sportfiskare från Frankrike.
Denna gång besökte dom byn Lomsjö och fiskade i saxvattnet för att få en chans att fajtas med deras gäddor och abborrar. Dom fick ett gäng mindre gäddor men var mer överraskade av att abborrarna var så aggressiva och tog på bete som var lika stort som abborren själv. Dom toppade med den abborre på 46 cm. Alla fiskar släpptes tillbaka i  sjön så dom får chansen att växa sig ännu större.

foto:©Alexis


2 Juli 2019
Rapport från Elias Orädd som är den andra storfiskaren som sommarjobbar på vattenfall och får lite mer chanser att prova lyckan på kilowattöringarna i Ångermanälven.

" Vi var ute på fikarasten och tog några kast längst upp mot kraftstation. Eftersom luckorna varit öppna timmen innan anade vi att vattnet kunde vara rikt på mat, det vill säga öringen kanske va på hugget. Så plötsligt högg det och upp kom en fin öring som uppskattades till 2-3 kg. Efter fotografering och en snabb kolla fick den simma tillbaka och växa på sig "

foto:© Elias Orädd


28 Juni 2019
Ett par lyckliga gästfiskare från Frankrike som besöker Åsele i hopp om bra gäddfiske fick sin önskan uppfylld.
Här är deras rapport och stort grattis till den stora gäddan.
" First day of the trip, we was fishing from the border, my dad take 2 pikes of 50-60cm on a little bay with woods on the floor and herbs around. On the 2nd throw the pike hit my lure, and then the start fight. Im with à little sakura rod so the fight is realy hard. After 10 minutes, the pike get blocked in the woods. I get myself naked and give the rod to my dad. I was about to go get him by hands to continu the fight. Just before i jump, he unblocked by himself. 10 more minutes and he was enought tired to come to me and give up.
First fish of the trip, the biggest ive ever take, ive ever seen, and i guess that i will ever take.
Fisher name : Alexis Salliot from France
Lure : Magic Swimmer
Lake : Överrisjon
Size : 1 m 20cm
Weight : 10-15kg
Amazing fight
See you soon, Regards,
Alexis & Luc "


foto:©Alexis


25 Juni 2019
Storfiskaren Oliver Edvardsen tog en sväng till skarpsjön inom Torvsjö fvo och hade en bra fiskedag med sköna fajter med både gädda och stora abborrar.
En fajt med en fin gädda där kampen var jämn och oviss om vem som skulle vinna men eftersom Oliver är en skicklig sportfiskare så kunde han till slut gå segrande ur den striden.
Gäddan mättes in på hela 85 cm och vikten var 6.12 kg.
Stort grattis till dom fina fiskarna!

foto:©Oliver Edvardsen


19 Juni 2019
Jag träffade Wille Lindgren (Vattenfall) som kom in på jobbet under hans jobb och han ville ha hjälp med ett trimmerhuvud som gått sönder. Skickade in han till JA:s Motor så att han kunde lösa det åt han.
Sedan blev det en härlig fiskrapport " jag hade precis ätit lunch klart då det kändes som en bra ide att pröva lyckan i Ångermanälven resterande av lunchtiden, sagt & gjort... köpte ett årsfiskekort först och sedan tog jag fram fiskegrejorna och valde ut ett drag som på magkänslan kändes rätt. Jag och Leif och Elias drog ner till vattnet och jag kastade ut draget och lät det sjunka lite efter att det landat..... hoppsan!!! det är en fisk som hugger och vilket hugg sen....den kändes hyggligt stor och efter en kort men intensiv kamp kunde vi landa den. Det visade sig att det var en fin öring mellan 4-5 kilo. Snabbt upp med den för fotografering och sedan satte jag tillbaka den i sitt rätta element.
Summa: Fiskekort 10 minuter innan, ett kast, öring 4-5 kilo, återutsatt."

Jag tackar för denna härliga rapport och för lånet av bilderna och gratulerar stort för fångsten och öringen tackar för sin frihet igen!


16 Juni 2019
Gäddrapport från storfiskarna Mikael & Melvin Wahlberg
"Melvin Wahlberg fick en fin trippel på gädda igår 93.95 och avslutade med nytt PB på 100cm 7.1kg"

foto:©Mikael Wahlberg


2 Juni 2019
Efter att jag och Bo H fiskat harr med mycket gott resultat hela förmiddagen så drog sig Bosse hemåt igen och jag funderade om det var värt att testa ett par kast vid börtingsvängen. Åkte dit och ser att vattenflödet inte är det bästa men när jag ändå är där så är det bara att testa, hinner kasta ett kast innan flödet ökar och det blir bättre fart på flugan.
Går en repa och innan jag avslutar den för att börja om så drar det till i flugan och en liten fin börting sitter fast. En kort fajt med lite balansering av mobilen för att få lite film på den så får den åter simma tillbaka.
Ca 3 kg men växer till sig till en annan gång.


(Slutet på maj men inget datum)
Tegelträsksjön levererar!
Inkom en kort rapport om ett par fiskar som blev fångade med bottenmete i sjön, vikter var 4kg & 5 kg ca 85 cm längd.
Tegelträsksjön har börjat bli ett storöringsvatten igen och chansen att få känna på deras storlekar verkar ganska hög.
Värt ett besök!?


25 Maj 2019
Jag träffade Manne utefter Ångermanälven och visst känner man igen sig när jag förstår varför han var så glad.
Han berättade att han hade haft ett riktigt härligt fiske med tre fångade öringar varav två fick simma tillbaka ( dom var för små ) men den tredje visade han stolt upp och frågade om jag hade någon våg med mig. Visst har jag vågen med mig och en måttstock har jag också så vi vägde och mätte den och resultatet blev en öringhona som vägde 3,78 kg och var 66 cm lång och fettfenan var klippt på den så det visar sig att öringarna som blir utsatta i älven lever, frodas och växer.
Ett stort grattis till en lycklig fiskare för den fina öringen.


27 April 2019

Ryktet gick att Audriuz Luza redan lyckades fånga fina öringar i Ångermanälven så efter ett sms med grattis så fick jag det bekräftat att så var fallet.
Audriuz är en skicklig fiskare så det är inte konstigt att han redan har fångat minst två öringar i älven, den ena öringen blev till en fin middag efter en hård och jämn kamp.
Den andra som han skickligt drillade in i land fick återgå och växa på sig.
Middagsöringen var en 66 cm lång hona med småsik i magen och vägde 3,7 kilo.
Vi säger grattis till dom fina fiskarna.

foto: Audriuz Luza


 

Posted in Fiske.