2018 års fiskrapporter

Nu börjar vi med 2018 års fiskerapporter

från Åsele området.

8 April 2018
Kanonbra väder med sol och värme och samtidigt på en ledig dag! kan nästan inte bli bättre….
Vi var ett par stycken som passade på att åka upp på Abborrsjön för att njuta av vädret och kanske få känna någon röding rycka i kroken. Det har varit väldigt trögt fiske senaste tiden och det är nog för att det är så mycket snö och tjock is fortfarande. Vi njöt av vädret och pimplade på. kände några små dragningar i kroken och jag lyckades fånga två rödingar men inga bjässar. Fiskarna var mellan 25-30 cm och fick simma tillbaka ner i sjön. Det blev ingen mer fisk trots att vi var 5-6 stycken som kämpade på och provade lite olika ställen på sjön. Nu längtar jag efter öppet vatten!
Vi hade i alla fall tur med vädret.

foto:©Lars Norberg


31 Mars 2018
Påskdagen är dagen då Tallsjö ordnar sitt byanapp. Med god uppslutning och fantastiskt soligt väder bjöd Tallsjö på en fin dag. Denna dag var fisket bättre är på Varpsjönappet igår och det kom upp en hel fisk. Det var ca 60 fiskare på isen som gjorde upp om titeln men dom flesta njöt nog bara av att det äntligen var vår i luften.


foto:©Lars Norberg


30 Mars 2018
Långfredag… då är det dags för Varpsjönappet.
Detta året är det trögt fiske just denna tid och det kan bero på den myckna snön på isen, ryktet går att det gäller alla sorters fisk och det skulle visa sig denna på Varpsjönappet där det endast var ca 26 stycken som fick någon fångst trots att det var rekord i antal sålda startkort detta år och av dessa var det inga större mängder fisk som kom upp genom hålen.

Fler bilder från Varpsjönappet hittar ni mitt fotoalbum under Åsele byar eller klicka här


foto:©Lars Norberg


9 Februari 2018
Skam den som ger sig….
Dagen efter öringfångsten så provade dom en sista dag innan hemfärd till Belgien och visst fanns det lite större röding i sjön.
Den var lite smal men vikten var 0.7 kg så det var en fin röding ändå.


8 Februari 2018
Två besökande fiskare från Belgien som har kämpat på i den långa kylan vi fick precis när dom kom hit för att prova pimpelfisket.
Dom har kämpat hela veckan med blandat resultat, det har dock varit mycket småfisk så egentligen inget att rapportera har dom tyckt.
Nu så ändrades det läget då dom lyckades bra med fisket i Abborrsjön där dom varit på jakt efter rödingen som finns där men nu så var det öringen
som visade sig på hugget.
Vi säger grattis till dom fina öringarna där den större vägde 1400 gr

foto: Vassili


 

Posted in Fiske.