2014 års fiskrapporter

31 December 2014
Fiskerapport från Giktasjön.
Var Jag Andreas , Peder J och Simon B , gjorde oss en tur till giktasjön på Nyårsaftonen , det var en trög start men efter ett tags fiske efter borrar så släppte det med en 8 hektos Borre som landades av Simon och 10 – tal mindre landades av jag Andreas.
IMG_20141231
20 December 2014
Pimpeltur med tjuvande fiskar och blodvite!
Hasse Andersson och jag provade att motionera Abborrarna i Giktasjön med blandat resultat. Första hålen borrade och ner med mormyskorna, nästan direkt så får jag ett rejält hugg! Jag kämpar ett par sekunder och upp kommer vad jag tror en stor Abborre men det visar sig vara en Gädda på ca 40 cm. Roligt med Gädda på mormyska och så snabbt så det här kan bli en bra fisketur tänker vi. Efter den fisken så är fisket ganska trögt, vi får bara ett par Abborrar i varje hål vi borrar men det är bara småfiskar. Vi går över till andra sidan för att prova på lite djupare vatten. Lika trögt är det där, jag får den minsta Abborren den här dagen och den största mörten där men Hasse bestämmer sig för att borra närmare vassen och se om det kan vara melodin för dagen. Efter ett tag så får han ett rejält hugg och upp kommer den största Abborren den här dagen, Hasse tar reda på den men Abborren kämpar tillbaka och sticker Hasse på handen så blodet rinner fram och vi kan se hur ryggfenans vassa taggar har stuckit flera hål på hans överdel av handen . Abborren sparas för senare middag och fotas med en glad fiskare. Efter det så är det dött igen så vi bestämmer oss för att testa i alla dom gamla hålen igen. Ner med mormyskorna igen och blodet fortsätter att rinna fram på Hasses hand, han sätter fast spöt för att hämta lite papper som jag tror jag har i fickan. Papperet är slut och Hasse går tillbaka till sitt hål och förvånat tittar han efter spöt!! Det är borta! Någon tjuvaktig fisk har tagit hans mormyska och dragit ner spöt i hålet så det försvann…..det kan man kalla tjuvfisk. Hasse går tillbaka och hämtar ett nytt spö, jag fortsätter att pimpla och plötsligt så suger det till och jag kämpar och upp i hålet kommer en stor Abborre, den släpper precis i iskanten och jag ser att det är linan som gått av, mormyskan sitter på utsidan av munnen och jag kör ner handen i hålet för att få grepp om Abborren men den sjunker ner igen, Den Abborren fick en mormyska i julklapp. Jag ska sätta på en ny mormyska och upptäcker att den Abborren har skurit mig i fingret så blodet kommer fram. Vi kan konstatera att fiskarna vann denna gång. Snart slutet på dagen och vi borrar dagens sista hål på väg hem för att se om någon är hemma, efter ett tag får jag ett fint hugg och upp kommer en……….Sik!! Det var första gången jag får en sik på detta ställe och jag kan räkna in full pott på arter för mig, Gädda, Abborre, Mört & Sik. En trevlig pimpeltur blev det i alla fall.
IMG_3556.156 IMG_3558.156
14 December 2014
Dagen efter 3:e Advent så passade Tomas K med dotter Li att göra en tur till fiskeklubbens område i ett försök att få fajtas med någon fisk från isen. Uppgång till Gravartjärn och isborrning sker sedan var det bara att släppa ner blänket och hoppas på att fiskarna var pigga och hungriga.
Det var trögt fiske men efter en stunds idogt fiskande så fick dom en Harr på 38cm och ytterligare hugg blev det men fisken ville inte fastna. Isen var ca 25 cm så den är bra och lättborrad. Vi säger Grattis till firren.
20141214_li
7 December 2014
Skönt 2:a advent väder så jag och Hasse A hade bestämt oss för att ta en sväng upp till Abborrsjön och kolla om Rödingarna var på lekhumör. Bra is gör att vi kan borra många hål och verkligen leta efter firrarna, det tar ett litet tag men så får en firre syn på Hasses maggot och hugger till……motryck och Hasse krokar firren men så släpper den precis i hålet och försvinner tillbaka till sjön. Ingenting känner jag så efter en stund till så borrar vi nya hål och efter en stund så är det mina maggottar som firren vill ha och jag har lite mer flyt med fisken och upp kommer en fin Röding som sparas till middag. Ytterligare flera hål senare och nästsista hålen borras innan hemgång, Hasse hojtar till och jag tittar upp och ser precis hur han fajta med en stor Röding……så släpper den precis innan den ska komma upp på isen !! ….linan under blänket gick av…hur otur kan man ha. Vi bestämmer oss för att testa i dom första hålen innan vi ger upp, jag känner ingenting men Hasse släpper ner sitt blänke och nästa Röding hugger direkt…jag tittat upp och ser precis hur den släpper och glider tillbaka i hålet, Hasse kastar sig fram och kör ner handen i hålet i jakt på att få tag på fisken men det är för sent….den glider ner till vattnet igen och så är den borta. Vilken fisketur va!!! Hasse hade tre hugg och ingen ville följa med hem, jag hade bara ett hugg men den firren fick lifta med min bil hem till mig….så kan fisket vara ibland.
IMG_3544.156 IMG_3554.156
22 November 2014
Första ispasset på Abborrsjön i dis och dimma är genomfört. Isen höll ca 10 cm men blev lite tunnare ju längre ut på isen jag gick så man ska nog vara lite försiktig fortfarande när man ger sig ut på isarna för att försöka få någon firre att brottas med. Dagens ispass blev ca 4 timmar långt och fisket var väldigt trögt, första timmen inte ett napp men sedan fick jag en Röding och sedan nästan 2 ½ timma med borra is för att prova både djupt och grunt utan att lyckas lura någon firre. Sista hålet innan det var dags att gå hem blev till och efter bara tio minuter så högg dagens största Röding, upp genom hålet och en god fisk till middag blev sparad. Bytte till ny maggot och ner med pirken igen och efter någon minut så kom nästa fina Röding upp genom hålet och ville kramas lite, fin julröding fick det bli av den. På tio minuter så hände detta så man ska inte ge upp så lätt ” sitt man som ett tok kan man få sig ett kok” heter det ju =). Jag hade även turen att få se en Örn flyga ut från skogen och segla över Abborrsjön , ett par foton hann smälla av på den innan den försvann in i dimman.
IMG_3533.156
14 September
Hans Andersson kom in på jobbet och avlade en fiskrapport om söndagens fiske. Han och en kompis tänkte försöka sig på höstbågen i Skavtjärn inom Noretbyarnas fvo. Nu visade hans hur skåpet ska stå eller spinnaren dras för det tog inte lång tid innan Hans fångade dagens fisk och kunde sedan ta en bild på fiskaren med sin fångst. Regnbåge – vikt 987 gr – 34 cm. Grattis till firren som säkert blir en middag.
20140914hans.andersson1280

6 September 2014
Jobblördag och fint väder, strax innan slutet så ringer Ove och bjuder upp mig till Storskarpsjön där han och hans son Oliver
tänkte testa sjön Abborrar. Efter jobbet så klippte jag först gräsmattan och sedan åkte till dom och mötte upp dom för en stunds
fiske. När jag kom ner till båten så hade Oliver redan slagit till med två stora fina Abborrar så både jag & Ove låg efter i fiskelycka.
Vi körde på igen och jag hade turen att fånga två fina borrar och en Sik innan vi tänkte ge oss för dagen. På vägen hem så får
Ove världens hugg och spöet böjer sig till bristningsgränsen innan det som sitter på flugan biter av linan (0.40) och spöet sprätter
tillbaka och alla blir vi förvånade. Vilken firre det måste ha varit som nöp Oves fluga och bara bet av linan.
En skön fisketur och nu har vi sett Oliver bli storfiskare och numera går under smeknamnet ” Abborrkungen”.

IMG_2619.156 IMG_2625.156

7 Augusti 2014
Fiskerapport från en fiskebroder i våran grannkommun Vilhelmina som har besökt vårat heta ”börtingfiske”
Jag lägger in vad han skrev i sitt mail till mig.
” Mors Lars, en liten rapport från Stenkulla: bifogad bild tagen ikväll längst ned i börtingsväng på 2-h/tubfluga.
Vikt 4.8kg, tyvärr upptagen då den blödde vid återsättning, körde den så hårt jag kunde för att sätta tillbaks den men den gick inte att rädda.
Hann inte skriva ngt i fångstrapporten i kojan innan avfärd då det var duktigt varmt å fisken behövde in i kylen snarast.
Slöseri att låta den bli dålig. ”
Grattis till den fina ”börtingen” och visst gjorde du alldeles rätt att behålla den eftersom den var för skadad för att återutsättas, det blir en god och fin middag av den.
Tack för rapporten och jag skriver in den i rapporten i börtingsvängens lista.
WP_20140807_011
6 Augusti 2014
En kort men ack så naggande god fiskrapport från Tallsjö och deras guldvatten Abborrvattnet har trillat in. En Monsterabborre har fångats där som enligt fångstmannen mättes in till 47 cm och fantastiska 2.7 kg. Vi säger ett stort grattis till fiskaren och till en av dom större Abborrar i Sverige.
20140806_221811

14 Juli 2014
WAOW !!!!!!
Vilken fantastisk upplevelse jag fick vara med om!
Jag var och övningskastade nya klumpen till flugspöet och efter ett tag så kom fiskebroder Erik Rehäll med en kompis till samma ställe. Vi språkades vid ett tag innan dom börja fiska, dom var denna dag ute för att fiska på våra grönrandiga rovriddare och det tog inte lång tid innan Erik måste låna peangen av mig för att kroka loss en mindre Gädda. Visst ja…jag skulle kanske först berätta att precis när Erik och hans polare dök upp så hade jag sekunden före tappat flugan som en större fisk bet av linan och snodde flugan av mig. Dom bägge fiskebröderna fortsatte att fiska och jag stod och övningskastade, under rop och stoj hör hur dom drar borre på borre och sviar´n blir mer och mer elak så jag beslutar mig för att bege mig hemåt. Hinner hem och precis ner i soffan och tv´n på då ringer telefonen….” he ä Erik, du ta ve dä en våg och köm opp igen för ja sitt ve än så j**la stor öring som ja måst väga” det var dom första orden jag hör i luren, jag frågar hur stor och _Erik har svårt att uppskatta det och då förstår jag att detta måste vara rekord av något slag. Jag letar febrilt efter vågen som plötsligt har försvunnit…hittar till slut reservågen men batteriet är slut…lite panik utbryter men så kommer jag på brandvarnaren och snor batteriet ur den och kastar mig in i bilen och drar iväg till Erik. När jag kommer fram så sitter han i lite chocktillstånd och surrar i telefonen, han lägger på och pekar nedanför hans fötter och där i en vattengrop så ligger den….VILKEN JÄVLA ÖRING!!!!!
Vi tittar på Öringen och tittar på varandra och bara gapar, han frågar vad jag tror den väger och jag tänker och säger ”det är nog det magiska tvåsiffriga tror jag” och efter vägning så kan vi konstatera vikten till 10.48kg !! och längden är 97cm.
”Då var mitt börtingrekord slagit till slut” säger jag ”det höll bara från 1995 till nu” och sedan ler jag och kan bara glädjas för Eriks skull. Jag gratulerar Erik till den underbart fina Öringen och kan konstatera att den simmar fortfarande omkring i Ångermanälven eftersom Erik är en gentlemannafiskare så fick den naturligtvis simma tillbaka efter vägningen och fotograferingen. Ännu en gång Grattis till nytt pers Erik och nytt rekord i Ångermanälven!
P.s. Den räknas nästan inte eftersom den tog på gummijigg under Abborrfiske men det uppväger att den togs på ultralätt spö. D.s med blinken i ögat.
IMG_1204.1280 IMG_1260.1280

IMG_1276.1280

11 Juli 2014
Ibland behövs ingen fisk för att fisketuren ska bli bra, det räcker med härliga medfiskare som njuter lika mycket av allt runt omkring sig som en själv och att vädret är underbart. Så var det under kvällen när jag besökte Ove E och hans barn och vi tog en båttur på Storkarpsjön i Torvsjö för att se om börtingarna var på hugget. Ett helt sanslöst vackert väder med sol och smekande ljumma vindar gjorde vistelsen till en sån där sommarupplevelse som man kommer att leva på länge. Det behövas alltså inte fisk alltid för att fiskesvängen ska bli minnesvärd, allt runt omkring som finns till där för att njutas av räcker gott. Nu blev det ingen börting men väl jättefina Abborrar som Ove ”abborrkungen” drog upp på flugan, han hade fått en innan jag kom dit och den andra högg efter att vi fiskat lång stund och då blev ännu mer njutfull fångst. Väl mött på er och grattis till Ove för dom fina borrarna och jag tackar för den härliga sommarkväll ni hade målat fram under hela fiskekvällen.
IMG_1082.156
6 Juli 2014
En rapport från mig själv. Beställde en ny skjutklump till flugspöt och åkte iväg för att provkasta den, efter bara tre kast så hugger en börting från ingenstans och fastnar på flugan. Först så trodde jag det var en av dom mindre öringarna vi har men det var bara den som lurade mig. Den simmade rakt emot mig och därför trodde jag fel men snart så vände den och då upptäckte jag vilken storlek det var på den. Efter en rolig och spännande fajt så kunde jag landa den och den var 74 cm lång och vägde 4.9 kilo. Den kommer att bli till familjemiddag under marknaden och eftersom jag får storbesök från min fiskebroder Elvis och han fjälla så kommer börtingen till sin rätt i kockens händer.
IMG_1054.156
25 Juni 2014
Det visar sig att vi har flera storfiskare fast i mindre format i Åsele. Jag fick in en rapport från Fiskeklubbens medlem Magnus Nilsson som hade varit till klubbens område och hade med sig sin 8-åriga son Emil. Det visade sig till slut att Emil är en riktig storfiskare som med stor skicklighet lyckades landa en klubbens ”börtingar” som han hade på kroken. Den vägdes in till 1.2 kg och var 45cm lång. Vi grattar Emil till den jättefina fisken och ser fram emot nya bravader inom sportfiskets ädla värld.
20140625.emilnilsson
19 Juni 2014
Den eminente sportfiskaren Jan Olsson har lämnat en rapport om en riktigt lyckad fiskeeftermiddag vid Abborrsjön. Väl uppe efter en härlig och varm vandring uppför berget till sjön så gällde det att se vilken fluga som kanske skulle fungera den dagen och som en skicklig flugfiskare så blev valet av fluga en streaking caddis som fick landa på vattnet och sakta stripas hem. Efter ett tag så kunde Jan konstatera att flugan var rätt när Öringen högg slurpade i sig flugan och en fajt kunde börja där Jan gick segrande ur striden. Öringen landades i håven och kunde vägas in till fantastiska 56 cm och vikten stannade på 1.56 kg.
20140619.jan.olsson.b
13 Juni 2014
Det rasslade till i e-posten och ner damp ett brev från två sportfiskande besökare från Lettland. Jag träffade dessa killar när dom var här och tipsade dom om ett par olika fiskeplatser. Väldigt nöjda med valet av fiskeställe så berättade dom om sitt fiske innan dom började den långa resan (1050 km) hem igen. Nu har dom berättat i brevet om sitt fiske och jag översätter fritt från deras engelska.
” I Ångermanälven hade dom ett bra fiske med flera fina gäddor men plötsligt så drog det på en Öring på ca 4-5 kg, efter en liten fajt så krokade öringen loss sig själv och dom tackade för den roliga fajten. Det andra stället dom fiskade i var Torvsjö FVO och dom upplevde ett fantastiskt bra Abborrfiske med flera fina borrar runt kilot och toppen var en Abborre på 1.2kg. Även där så fick dom fajtas med Storskarpsjön Öringar, en Öring på 4.5 kg (som blev återutsatt) drog fast på gummijigg och rusade 50-60 meter innan den stannade och fajten kunde börja. Efter en god stund så kunde den landas försiktigt och efter foto och puss så fick den friheten åter när dom släppte tillbaka den. Dom var mycket nöjda över fisket inom våran kommun och tänker besöka oss nästa säsong igen ( en whiskey till mig ) och vi hälsar dom välkomna åter och kanske finns det tid att följa med dom någon av dagarna dom är här. Grattis till alla fina firrar. Congrats to all nice fishes 🙂
skarpsjon3a skarpsjon2a
10 Juni 2014
Soligt och nästan vindstilla efter jobbet då är det bara att passa på att åka ut och fiska en sväng. Det blev till Norsjötjärn som ligger i Noretbyarnas fvo som fick bli kvällens resmål. Väl framkommen så ligger tjärnen nästan spegelblank och fisken simmar omkring och sörplar i sig av maten som ligger på eller precis under ytan med ljudliga ”slurp”. Hukar mig ner och inväntar en liten stund, bestämmer vilken fluga jag tror kommer att fungera och knyter fast den på tafsen. En Öring som vakar inom kastavstånd och jag svingar ut linan och flugan landar nätt på ytan. En liten väntan men inget händer, jag rycker till lite i linan så flugan gör en liten rörelsen på ytan och fisken exploderar upp och tar flugan och rusar iväg, den gör några akrobatiska hopp och sedan går och stånkar under ytan. Efter en liten stund kan jag leda in den i håvgarnet och efter att flugan tagits bort och foto tagits får den friheten åter. Jag tackar för fajten och blåser flugan torr och vandrar vidare efter stranden för nya fajter.
IMG_0347.156 IMG_0349.156 IMG_0369.156 IMG_0379.156

4 Juni 2014
Det blev en kväll på Abborrsjön för att försöka få kämpa med Rödingarna men i blåsten och avtagande kläckningar av sländor så har det blivit svårare att fånga dessa kallvattensfiskar. Det blev till slut en Röding på zonker och Erik R som också vad med fick Röding på torrfluga men även på nymf trots att dom var svårtrugade. Snart är det slut på sländkläckningen och vattnet blir varmare så Rödingarna beger ut på djupare vatten. Nya vatten med andra fiskar tar då över och förgyller våra fiskekvällar om vi har tur.

3 Juni 2014
Besökande fiskare från Litauen kom in och berättade om det bra fisket dom haft under dom två dagar som dom spenderade i Åsele för att fiska. Dom åkte till Lomsjö för att ta upp kampen med Saxvattnets krokodiler (gäddor) och dom var väldigt nöjda med resultatet med Gäddtopp på ca 6 kilo, dom fotade bara fisken och sedan släppte tillbaka den så kallat cathc & released fiske och det är bra för då finns möjligheten kvar att flera besökare kan kämpa med dom Gäddorna. Även Abborrfisket hade varit bra och ett par lite större borrar hade fått bli på bild och sedan återutsatta.

1 Juni 2014
Långpass på Abborrsjön!
Det gäller att passa på medans tid är….eller medans sländor finns menar jag. Det var soligt väder men kanske lite för mycket vind men man får inte allt, det var bara att knata upp till Abborrsjön för att göra ett långpass och hoppas på att Rödingarna var på sitt bästa humör d.v.s. ätarhumör. Jag provade med torrflugor till att börja med eftersom Rödingarna tog sländor i ytan men efter någon timmes fiskande utan att lyckats att lura någon så bytte jag till nymf istället och det var ett bra val eftersom det tog inte många kast innan första firren var på kroken. Fiskade vidare med lyckat resultat och på eftermiddagen kom först Heratch upp och sedan Erik från Lycksele. Vi alla fick fisk och hade roliga fiskfajter med Rödingarna i sjön. Alla fiskar utom en blev återutsatt och denna dag satte jag personligt rekord i antal fångade Rödingar på en dag…..det blev 20+ Rödingar och dom största vägdes in på 1 kilo innan dom släpptes tillbaka. Det var en rolig dag men efter 11 timmars fiskande i flytring så kände jag mig mer än nöjd. Nu är det bara att planera nästa fiske 🙂
fenaiytan
30 Maj 2014
Jag mötte ett gäng storfiskare från Fredrika som kom in på jobbet och jag passade på att fråga om dom hade några fiskar att rapportera in till den här sidan och visst hade dom det. Här kommer en Gädda på 115 cm från Ångermanälven som dom fångade under en bra dags fiske.
pike.115cm
29 Maj 2014
Ännu en kort men spännande rapport inkom från Bo Desén gällande Abborrfiske. Vid fiske så högg det ordentligt på kroken och jag tror det var på ett vanligt metspö så jag förstår spänningen att fajtas med den stora abborren utan chans att släppa ut lina. Efter dom hade fajtats ett tag så kunde dom landa den i båten och efter fotot så vägdes den till 1.4 kilo.
abborre1_4kg
28 Maj 2014
Efter att jag meddelat Erik R så passade han på att komma till Åsele för att åter igen försöka att motionera våra Rödingar. Han gick upp dit och väntade på att jag skulle sluta jobbet för dagen och när jag var på plats så klev vi ner i våra ringar och paddlade ut för att börja fisket. Det var bra med sländor på ytan och efter ett litet tag så började vi höra fiskarna vaka. Det plaskade lite överallt så vi trodde nog att det skulle bli lätt som en plätt att få fisk på flugan men ack vad vi bedrog oss. Erik lyckades till slut få en Röding på den lilla flugan han hade på tafsen för dagen, efter fotande så fick den simma tillbaka och växa på sig. Vi fiskade på med torrflugor eftersom fisken plaskade i ytan. Jag kände inte en fisk så jag bytte till nymf och efter bara ett par kast så satt den första Rödingen på flugan, en titt och den fick simma tillbaka och det vrkade vara flugan för dagen för efter den första så fick jag ett gäng Rödingar till som alla fick simma tillbaka till sina bröder & systrar. Nu är det bara att passa på så länge sländorna kläcker och fisken vakar, vill ju ha en Röding runt 2 kilosträcket innan man är nöjd 😉
IMG_0022.156 IMG_0027.156 IMG_0035.156
27 Maj 2014
En sen rapport men en riktigt glädjande rapport, Audrius Luza var och fiskade i Ångermanälven och eftersom han är en skicklig fiskare så lyckades han landa den fina Öringen som hade tagit på hans skeddrag. Efter foto och beundring så kunde han väga in den till 7.6 kilo. Den fisken ska visst bli konserverad så den kan pryda väggen hemma hos honom för att minnas den underbara fajten som Öringen gav.
audrius7.6kg
26 Maj 2014
En skarp rapport från Bo Hillström som trots blåst & regn och nästan vinterväder så tog han det modiga beslutet att gå upp på Abborrsjön för att kolla hur läget har blivit där. Vi går alla och väntar på att vassländorna ska börja kläcka och Bosse gjorde helt rätt när han begav sig dit för det visade sig att dom hade börjat att kläcka och fisken vakade lite här och där. Han fiskade skickligt ett par timmar och blev belönad med ett flertal Rödingar som alla utan en som fick bli middag fick simma tillbaka, även någon Öring fick han kämpa med så nu är det nog dags för flugfiskare att passa på att göra ett besök i våran fina Rödingsjö och kämpa med dess invånare.

24 Maj 2014
I åska och blåst så bestämde vi oss för att göra första passet på Abborrsjön med flytringarna denna fiskesäsong. Med oss så menar jag Bo Hillström och jag själv, vi lastade flytringarna på ryggen och lämnade parkeringen med raska steg. Med svett i pannan så kom vi upp till sjön och upptäckte genast att det är som vanligt vid fiske….det började naturligtvis åska och vinden hade ökat. Vi gav det en chans i alla fall och gav oss ut på baljan den grå med våra ringar, vi hörde och såg att det aktivitet på sjön i form av att fisk vakade. Det var väldigt dåligt med sländor ännu, Bosse såg ett par stycken men jag såg ingen ännu så det är inte riktigt bästa farten ännu. Vi fiskade på och jag fick en Röding på zonker som fick simma tillbaka och efter det så bytte jag till klinkhammer och nästa fisk som tog var en Öring som också fick simma tillbaka. Bosse tappade en fisk i slutet på passet och eftersom det åskade lite mer och började regna så var det fiskepasset slut.
IMG_9874.156 IMG_9871.156
16 Maj 2014
En fiskrapport från mig själv, isarna försvann tidigt i år så flugfisket har varit igång ett par veckor nu (ca2) och nu när det blivit lite varmare så har fiskarna börjat vaka och fjädermygg kläcker. Den härliga stickmyggan har naturligtvis också redan kommit fram och vill hälsa på våra bara skinn och få sig ett smakprov på blodet. Dom små ska ju leva dom med 😉 . Fisket har varit bra med tanke på den tidiga tiden på sommaren, Harr på torrfluga och Röding på nymf men jag har sett Röding vaka så vilken dag som helst när det är lugnt med vinden så blir det nog Röding på torrfluga. Det är nog lite kallt i vattnet i Ångermanälven ännu så fisket där är nog trögt och Gädda och Abborre ska ju först få leka av sig så nya firrar kan bli till men ett par grader till i vattnet så börjar det nog bli full fart på dom fiskarna också. Jag önskar er alla en god fiskesommar eller som fi sportfiskare säger ” skitfiske” på er alla. Glöm inte att skicka in era rapporter från era fiskestunder och berätta historia om den och glöm inte att ta med kameran så vi kan få visa upp era fina fiskebilder här. Så nu är det bara att börja fiska.

13April 2014
Bo Desén kom in på jobbet och rapporterade en stor Abborre som han hade fått. Han var i Norsjön som ligger inom Långvattnet och fiskade när den stora Abborren nöp på spöt, skickligt drillat så lyckades han landa den så att den kunde bli en god middag, Abborren vägde hela 1.2 kilo. Stort grattis till Bo.
bo.desen.borre1.2
5 April 2014
Fiskande besökare från Umeå har varit på Abborrsjön och frestat våra Rödingar som simmar där, det har varit varierande fiske för honom men under Lördagen fick han ett par matfiskar och han fick även känna på någon lite större som tog mormyskan av honom. Även Stig-Olov och Cecilia Markusson har varit där och blött pirkarna med resultat att det blev en matfisk. Isen är fortfarande bra och så länge det är minusgrader under nätterna så går det att pimpla ett tag till.

27 Mars 2014
Ännu en rapport från Anders Blomqvist som gör gällande att Abborrarna var på hugget lördag den 22 mars. I ett strålande väder och bra före på isen så njöt Anders med sällskap av att Abborrarna var villiga till hugg. Det resulterade i fler fina middagsfiskar med en topp på 7.9hg. Abborrarna dom hade skickligheten att dra upp var viktmässigt väldigt bra, 7.9hg, 7.6hg, 6.8hg, 5.5hg, 4.7hg,4.5hg och en lillebror på 3.5hg så det var ett jättebra resultat. Det blir ett par goda middagar av dessa fina fiskar och jag säger stort grattis till Anders och dom andra.
abborrfiske1 abborrfiske2
23 Mars 2014
Då var det min tur att pröva lyckan på Abborrsjön. Det kunde varit bättre väder, blåsigt så det gick inte lägga från sig vantarna för då blåste dom iväg. Plötsligt blev det soligt, solen värmde och blåsten nästan upphörde. Fiskade på utan att känna något första timmen men efter ett par nyborrade hål så blev första fisken en Öring på 36 cm. Bytte sida på sjön och fick en liten Röding som simmade tillbaka snabbt och efter ännu en timmes fiskande utan någon känning så var det dags att byta sida igen. Borrade nytt hål och då slog vädret till igen, Hagel & snö med hård vind men det var bara att agna med ny maggot och ner med blänket, ett par ryck i linan så satt en middagsröding på kroken. Nöjd med dagen så var det bara att knata hemåt igen.
IMG_8638_156
22 Mars 2014
En kort signal i mobilen och ett sms berättade att Daniel Holmqvist – Lycksele/Åsele-Björksele har varit och besökt Abborrsjön med lyckat resultat. Det blev visst ett gäng mindre fiskar som fick släppas tillbaka men en topp på en fisk på 1.2 kg berättar att det blir en god middag på Röding någon dag. Inga bilder denna gång men kanske bättre tur nästa gång.

20 Mars 2014
Anders Blomqvist kom in och berättade att han och en kompis hade ett bra Abborrfiske under helgen, ett par fina borrar med vikter på 7-9 hg som sparades och den inbjudna gästen som var från annat land smakade Anders suveräna tillagning av den fångade Abborren och kunde konstatera att det var den bästa fisken han smakat. Roligt att Anders kunde guida gästerna och sedan visa prov på sin fina matkunskap.

abborre_andersb

6 Mars 2014
Trevligt när fiskerapporter ramlar in så tätt. I dag så var min fiskebroder Ove Edvardsen och hans lika storfiskande son Oliver till ett vatten och prövade lyckan med firrarna i sjön. Det visade sig vara ett bra drag att besöka det stället idag och efter ett litet tips från mig så begav dom sig dit genom att traska i snö och slask. Väl framme så borrades det hål och fisket började, ingen fisk som ville besöka dom uppe på isen så fiskestrategin fick ändras och Ove höjde blänket så det bara var ca en meter under isen och vips så högg den första Rödingen. Det verkade vara den rätta melodin denna dag och fisket fortsatte och det visade sig att det var fler som ville säga hej till Ove & Oliver uppe på isen. Fiskar sparades så det kunde bli dagens middag med egenfångad lappländs Röding på Norskt vis middagsbordet. Grattis till dom bägge storfiskarna.
oliver_edvardsen
5 Mars 2014
En färsk rapport inkom från Holmsjön som ligger i Tegelträsk fvo. Tomas K med familj är och sportlovsfiskar och han skickade en bild på en av dom fina Bäckrödingar som finns i den sjön.
creekchar
4 Februari 2014
Nu är det länge sedan jag fiskade och lika länge sedan jag fick någon rapport från andra fiskare. Det är den tiden på året som det kanske fiskars minst så det är nog inte så konstigt. Igår träffade jag Johan Jansson som hade varit till Abborrsjön och provat pimpla och visst hade dom haft fiskelycka, fick se ett par bilder på hans telefon på fiskarna dom lyckats kroka och det var fina Rödingar. Hoppas dom smakar bra till en helgmiddag. Vi grattar Johan till dom fina fiskarna och hoppas på fler fiskerapporter snart. Jag ska nog själv ut på söndag och testa våra grönrandiga rovfiskar som alla heter Abborre och se om några större är på gång, rapport kommer efter fisket.

Posted in Fiske.