2010 års fiskrapporter

19-09-2010
Har varit och fiskat en del men inte hunnit med att uppdatera denna sida. Nu är det rätt tid för att fluga lite bågar, både i Norra Abborrtjärn/Långvattnet & Skavtjärn/Sörnoret går bågarna och tar på torrflugor. Nu på hösten är dom fina och pigga. Rödingarna börjar också att vaka och nu när vattnet börjar kylas av ordentligt så är det dags att fluga lite på dom. Storöringarna i kulla är nog bara att vänta på att leken ska vara avklarad och att dom börjar släppa mera vatten genom turbinen för just nu är det nästan stillastående vatten och då är det inget vidare fiske på börtingarna.

11-08-2010
Jag fick ett mail om att Mikael Adolfsson äntligen lyckades smälla på en Börting i kulla, han fiskar inte där så mycket så det gör saken mycket roligare att han lyckades få denna fina Börting. Vikten var 4.3 kilo och 72 cm lång, fin fisk att grava.
11_08_2010_mikael_a_stor
14-07-2010
Rapport av fiskegänget från Lycksele var att Börtingarna var på ”G” i kulla, i alla fall under dagtid då dom var där och dängde. Jag tog naturligtvis chansen att åka dit efter jobbet och prova lyckan. Efter ett par timmars fiskande utan att fått se någon eller något napp så sög det på en Öring och den tog hårt, den visade sig väga 3325 gram och fick bli Marknadsmiddag.
2010_07_14_oring_stor
8-07-2010
Återigen gjorde jag en sväng till kulla efter jobbet. Fint väder men lite blåsigt, det var nog bra med blåsten så det inte blev så mycket ”sviar” som bits när man står och dänger tvåhandsstången. Det var inte mycket aktivitet i ån men jag krokade två börtingar men dom var bara bäbisar så dom simmar vidare i ån för att växa på sig till dom monsterbörtingar vi vill se där. Vikten på dom var ca 1.5 kg & 1.0 kilo.

trout_stenkulla_2010_07_08_lars

6-07-2010
Åkte till kulla en sväng, bra väder och bra flöde genom turbinen. Såg tre börtingar som jagade lite men ingen större aktivitet på dom. Fiskade ett tag men ingen fisk som ville ha min fluga, tittade mig omkring lite och plötsligt så sög det till i flugan……..ett drag så var den borta…man kanske ska vara koncentrerad på fisket och inte stå och dagdrömma när man fiskar…..

3-07-2010
Jag träffade Johan Glavhammar på ica och fick höra hans fiskehistoria när han fått sin första Öring i kulla, man känner igen sig i berättelsen när han berättar hur det kändes när han hade fisken landad och hur glad han blev över den. Grattis till Johan till den fina Öringen. Vikten var runt 1.5 kilo så det var inte en av dom större börtingarna som finns där men vikten är inte så viktig utan känslan när man får den första överväger storleken. Nästa gång han får en sån kanske han låter den ”lille” simma tillbaka
johan_g_stenkulla_2010
19-06-2010
Jag åkte till Storskarpsjön på eftermiddagen för att fiska på sjöns grova Öringar, väl framkommen så blåste det vita gäss på sjön och elmotorn fick verkligen göra rätt för sig för att jag skulle komma framåt i blåsten. Efter två timmars körande i blåsten så bestämde jag mig för att ge upp. På väg hem så stannade jag till vid Stenkulla för att fortsätta fisket på kvällen. Då började det naturligtvis regna och det var inte en liten skur utan det var nästan lika blött i luften som i vattnet. Efter ett tag så ser jag en Öring jaga i ytan och bestämmer mig för att kasta där jag såg den och efter 3-6 kast så hugger den tubflugan och mot-rycket är perfekt och den krokas. Efter en kort fajt så kan jag landa den, den vägde 3850 gram och var 71 cm lång. En liten rolig sak i berättelsen är att jag hade lite problem med flugrullen innan jag kastade på den och skruvade bort centrumskruven för att kolla vad det var som ”skorrade” och när jag skulle sätta tillbaka skruven så lät det bara ”plums” så försvann den i älven och jag fick fiska med en lös spole och hålla fast den med handen så den inte skulle ramla av rullen. Allt gick bra och fisken kom upp så nu blir det till att beställa en ny centrumskruv så spolen håller sig på plats till nästa gång.
20100619_0571_stor
9-06-2010
Kvällens fiske på Abborrsjön i både regn blåst och till slut spegelblankt vatten blev en lika rolig fiskestund som tidigare. Rödingarna vakade men var inte
alldeles för lätt att lura till hugg, till slut så hittades en fluga som dom tyckte om och Röding fångades och utsattes igen.
Björn P blev med i ”halvmetersklubben” på Röding och jag tog en sådan också.

7-06-2010
Ännu en kväll med härligt Rödingfiske på Abborrsjön, vi var 7 stycken som svingade
våra spön och flugor på sjön och fisket var bra. Dom flesta fick fisk och dom flesta fiskar fick
simma tillbaka. Vädret var lugnt men grått och senare på kvällen så blåste det upp och lite regndroppar började falla ner. Vassländorna kläcker fortfarande
så fisket håller nog i sig flera dagar till.

6-06-2010
Hasse P rapporterar att det
var ett underbart Rödingfiske på söndagskväll. Han satte ett nytt personligt rekord denna kväll
genom att få 10 stycken Rödingar, alla fick simma
tillbaka efter fajten. Rödingarna vakade bra och han fick på både torrfluga och nymf men dom hade varit lite selektiva vad gäller vilken nymf han använde.

3-06-2010
Guidade ett par utländska fiskare
och visade dom stenkulla, det visade vara ganska lyckat fiske för dom. Många Gäddor blev fångade och återutsatta och till slut lyckades en av dom fånga en liten Öring som fotades och sedan släpptes tillbaka.
3_6_2010_stenkulla.trout
2-06-2010
Blåsig dag men Tomas K
och Bo M tog en tur upp till Abborrsjön trots vädret och
provade på dom gäckande Rödingarna. Jag passade på att gå upp dit och kolla hur det gick för dom och fota lite grann.
Jag fick lite senare på kvällen en rapport att Bo M lyckades
kroka en Röding på ca: 35 cm.
tomas_k_2_6_10_abborrsjon
1-06-2010
Åter igen har Rödingarna gäckat oss som provar på Abborrsjöns Rödingar. Vi fiskade från flytringar och det var lugnt och fint väder men trots bästa
förhållande så blev det bara
Erik Rehäll som lyckades
fånga en Röding till slut. Kvällen började bra med att
jag tappade en fin Öring och Erik landade en Öring som vägde 1.5 kg. Fiskarna
fick simma tillbaka efter fotografering.
erik2_abborrsjon_1_6_10 erik4_abborrsjon_1_6_10 erik3_abborrsjon_1_6_10
31-05-2010
Då var det dags för Rödingfiske på Abborrsjön igen, jag och Heratch åkte dit på kvällen.
Det blåste och var kallt i vattnet men inget som hindrar en flugfiskare.
Vi såg lite vassländor som hade kläckt och fick se ett par vak men
vi fiskade med nymfer först utan resultat.
På med en grå zonker och det hände grejer, jag lyckades landa
5 Rödingar varav 4 var i kiloklassen. Heratch hade lite
jobbigare men skam den som ger sig till slut fick han en Röding. Alla fiskar fick simma tillbaka.

heratch_roding_31_5_10

22-05-2010
Fisken vakar inte så mycket ännu och det är väldigt få sländor som kläcker men det kommer nog att gå fort bara lite mer värme och mindre blåst kommer. Jag tog en Grand Slam själv idag, fiskade i tre tjärnar och fick en Röding i varje tjärn. Den största tog jag reda på till mat och den var en halvmeter lång och vikten var 1350 gr.

Höga flöden
Nu är det höga flöden och snabbt vatten i Ångermanälven, det är inte optimalt för dom som tänkt prova kilowattarna men det kan gå att få dom om man nöter på lite. Det har siktats börtingar nere i Börtingsvängen innan flödet kom igång. Jag tror på ett bra fiske när flödet börjar gå ner.

13-05-2010
Var ut med flugspöet i Älven och provade fiska på Börting men till min förvåning så var det Brax som jag fick och hade ett roligt fiske på. Dom var på ca 2 kg och tog på en röd zonker
brax
17-01-2010
Här kommer ett utdrag från Björn P:s rapport som jag fick läsa på vårat fiskeforum.

” Efter ett tag var Elvis tillbaks och vi hade en trevlig ”skitsnack” stund då det plötsligt högg stenhårt hos mig.
Det patenterade ”lillenmothugget” som jag har övat på i många skulle jag inte gjort denna gång då det var en alltför stor röding som huggit över den maskerade kroken.
Jag hörde ett otäckt knack samtidigt som jag såg drömrödingen i hålet, den var STOR och jag menar jävligt stor! Knaket var från spöt som gick av och vrålet jag hörde var från mig då drömmen försvann tillbaka ner i tryggheten.
Efter ett tag då nerverna var under kontroll så skrattade jag åt det hela tillsammans med Elvis.”

Posted in Fiske.