2009 års fiskrapporter

27-10-2009
Tomas Karlsson var till grillkåtan nedanför stenkulla och fiskade med barnen. Det slutade med att han fick en fin Harr så fortfarande är det läge att åka dit och prova lite senhöstfiske.
tomas_harr_27_10_09
22-10-2009
Åke Forsberg har varit och fiskade nedanför stenkulla, vid grillkåtan efter Ångermanälven och det sög på en fisk på skeddraget han kastade med och upp kom en Öring på 2.5 kilo. Stort grattis till han som lyckades få en Öring där vid denna tid. P.S Han rapporterar också att han såg minst en till som var upp i ytan.

5-09-09
Efter en arbetsdag i Åsele Sportfiskeklubbs område med att köra ut lekgrus i stensjöbäcken så kändes det skönt att åka till kulla och prova en ny tubfluga som terapi, det var ett bra beslut för det blev en liten Öring på ca 2 kg som jag släppte tillbaka så den får växa på
trout_kulla_2kg
27-08-09
Åkte till kulla en sväng eftersom Ove tappade en Öring där tidigare i veckan när vi var där. Nu träffade jag Tomas K där som provade med wobbler men det blev inget för någon av oss. På väg hem så ringde Tomas och pratade med Åke Forsberg som var nere vid grillkåtan efter Ångermanälven och fiskade, han hade observerat minst en Öring där efter fisketurer tidigare och provade lyckan igen. Denna gång var det mycket skicklighet och lite tur som gjorde att han landade en Öring på 2.2 kilo och den tog på wobbler.

Åke Forsberg med Öring 2.2 kilo tagen vid grillkåtan vid Ångermanälven/Åsele

16-08-09
Har varit till kulla en sväng i regnet igen, det var inte det bästa fisket men först en Abborre på 0.7 kg sedan flyttade jag mig till ett annat ställe och drog på en Öring igen… den vägde ca 2 kilo och den fick simma tillbaka och växa sig större.

15-08-09
Jag var till kulla en sväng och efter bara 15-20 minuter så högg en kilowattare på och efter en kort fajt så kom den upp, vikten var 3.5 kg och 65 cm lång. Den tog på en högt fiskad tubfluga i svart och vitt.
trout_kulla_3.5kg
30-07-09
Ryktet gick i dag att Stig-Olov Markusson och hans fru Cecilia hade ett lyckat fiske på Storskarpsjön/Torvsjö fiskevårdsområde. Dom lyckades dra upp en Öring från sjön som vägde 4 kg. Stort grattis till bägge två.

18-07-09
Träffade Erik Rehäll från Lycksele på Åsele marknad och surrade lite fiske och han hade verkligen haft en perfekt dag på Lördagen, han fiskade i Ångermanälven denna Lördag och fick tre Öringar på flugan. Vikten på den ena var ca 2 kg den andra runt 3 kg. Stort grattis till Erik för dom fina Öringarna, Han är en stor utövare av C&R så den ena fick simma tillbaka men den andra hade tagit så hårt så den blödde och då valde han att ta reda på den.

erik_trout_stenkulla_18_7_09
11-06-09
Hasse nöter på uppe i Abborrsjön och har ett jätteroligt fiske på Rödingen där, han har fått flera stycken och tappat en del. En fisk har han tagit reda på och den avnjöt vi till middag idag och den var sååå god så passa på medans det fortfarande är kläckning och Rödingen är i farten.

2-6-2009
Hasse Peltonen stannade till och surrade lite fiske och naturligtvis så passade han på att prova på lite nattfiske i Abborrsjön, resultatet blev två Rödingar på ca 43 cm styck.

31-05-2009
Jag (Fiskelars) var upp till Abborrsjön och provade fluga på Rödingarna där, trots att det blåste vita gäss på sjön ibland så paddlade jag ut och fiskade. Det blev ett bra träningspass av att sitta och paddla emot vinden hela tiden så jag inte skulle driva i land direkt. Trots blåsten så kläckte vassländorna men ingen fisk som vakade så det blev nymf-fiske och två fina Rödingar. Den större var 50 cm 🙂 så om det blir lugnt väder så kan det vara roligt på torrfluga där nu men passa på för vattnet värms upp fort och då är det över.

1 och 3-5-2009
Nu börjar det hända saker med fisket, helgen första maj var det Tommy Blomqvist som lyckades fånga en fin Öring på 2.5 kg vid stenkulla och söndag den 3 Maj var det Bennys tur att fajtas med kilowattöring, den
vägde 4,7 kg och togs på en spinnfluga och Tommys tog på en spinnare.

15-03-2009
Solig och vindstilla så det var dags att ta en promenad på Ångermanälven. Det visade sig att jag inte var ensam om detta, mycket folk ute och njöt av det fina vädret. Det fiskades mycket på Trillviken och flera små storfiskare var det som lyckades dra upp borrar men även klubbens ordförande och kassör mötte jag. Robert W och Alexander satsade på Abborrsjön som vanligt men vi hörde inget av dom så hur deras fiske gick är döljt i dunkel än så länge.

Isabell en riktig storfiskare
trillviken2_stor
22-02-2009
Bra väder och god korv men ingen firre denna gång heller trots tre fiskare som prövade lyckan på Abborrsjön ett tag.
k_g_abborrsjon_small
21-02-2009
Körde upp till Abborrsjön och kollade fiskekort idag och mötte en fiskare som lyckades fånga en Röding, busigt väder och inga fler fiskare ute denna dag.

01-01-2009
Abborrsjön
Det blev ingen fisk idag men det var väldigt soligt och fint och korven som grillades var väldigt god. Stilstudie på Tomas K när han kokade kaffe i sotmaja.

Posted in Fiske.